COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 11. 5.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 108 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod četvoro lica, od kojih je troje srednje i jedno starije životne dobi. Radi se o jednom licu muškog i troje ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, po dvoje lica je iz Banja Luke i Kneževa.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o ženi srednje životne dobi, iz Gradiške.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 112133 slučaja virusa korona, a preminulo je 6366 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 423138 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 23, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 10, a u ostalim bolnicama 13. Na respiratoru je dvoje lica (u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.