COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 11. 5.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 108 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код четворо лица, од којих је троје средње и једно старије животне доби. Ради се о једном лицу мушког и троје женског пола.


Према мјесту пребивалишта, по двоје лица је из Бања Луке и Кнежева.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај. Ради се о жени средње животне доби, из Градишке.

До сада су у Републици Српској потврђена 112133 случajа вируса корона, а преминулo је 6366 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиранo је 423138 лицa.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 23, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 10, а у осталим болницама 13. На респиратору је двоје лица (у Универзитетском клиничком центру Републике Српске).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.