RADNI SASTANAK “WACOM” PROJEKTNIH PARTNERA

 

Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske je sa svojim timom saradnika učestvovala na tehničkom sastanku WACOM projektnih partnera 6. i 7. aprila 2022. godine u mjestu Brežice, Slovenija.

Na 11-om radnom sastanku u okviru projekta WACOM, domaćin i organizator HESS i ISRBC, kao i lider projekta Univerzitet u Ljubljani su okupili projektne partnere iz četiri zemlje (Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija) s ciljem pripreme i planiranja predstojećih TTH koje se planiraju održati tokom mjeseca maja i to:

– 12 maj, Zidani most, Slovenija, (iznenadno zagađenje),

– 17. i 18. maj Slavonski Brod; Hrvatska i Bosna i Hercegovina (iznendano zagađenje i poplavni događaj),

– 23 i 24. maj Pavlovića most; Srbija i Bosna i Hercegovina (iznenadno zagađenje Drina i koincidencija velikih voda Sava, Drina i Kolubara).

Pored pripreme velikog broja značajnih dokumenata, vanrednih planova za slučaj nesreće, elaborata i Master scenarija, takođe veoma bitne aktivnosti su i uključivanje subjekata (institucije, opštine, kompanije), od značaja za planirane pilot vježbe i provjeru novih WACOM alata. Jedna od važnih aktivnosti je i uključivanje medija i oglašavanje u javnosti o značaju planiranih komandno-štabnih vježbi.