РАДНИ САСТАНАК “WACOM” ПРОЈЕКТНИХ ПАРТНЕРА

 

Републичка управа цивилне заштите Републике Српске је са својим тимом сарадника учествовала на техничком састанку WACOM пројектних партнера 6. и 7. априла 2022. године у мјесту Брежице, Словенија.

На 11-ом радном састанку у оквиру пројекта WACOM, домаћин и организатор ХЕСС и ИСРБЦ, као и лидер пројекта Универзитет у Љубљани су окупили пројектне партнере из четири земље (Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина и Србија) с циљем припреме и планирања предстојећих ТТХ које се планирају одржати током мјесеца маја и то:

– 12 мај, Зидани мост, Словенија, (изненадно загађење),

– 17. и 18. мај Славонски Брод; Хрватска и Босна и Херцеговина (изнендано загађење и поплавни догађај),

– 23 и 24. мај Павловића мост; Србија и Босна и Херцеговина (изненадно загађење Дрина и коинциденција великих вода Сава, Дрина и Колубара).

Поред припреме великог броја значајних докумената, ванредних планова за случај несреће, елабората и Мастер сценарија, такође веома битне активности су и укључивање субјеката (институције, општине, компаније), од значаја за планиране пилот вјежбе и провјеру нових WACOM алата. Једна од важних активности је и укључивање медија и оглашавање у јавности о значају планираних командно-штабних вјежби.