COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 29. 1.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u Bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini, izvršeno je testiranje 1144 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 501 lica, od kojih je 64 mlađe, 251 srednje i 186 starije životne dobi. Radi se o 231 licu muškog i 270 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu trideset jedno lice je iz Banja Luke, pedeset osmoro iz Bijeljine, po dvadeset sedmoro iz Nevesinja i Trebinja, dvadeset jedno iz Gradiške, sedamnaestoro iz Doboja, šesnaestoro iz Prnjavora, po trinaestoro iz Istočnog Novog Sarajeva i Laktaša, dvanaestoro iz Rudog, po jedanaestoro iz Kozarske Dubice i Mrkonjić Grada, desetoro iz Višegrada, po devetoro iz Gacka, Pala i Sokoca, osmoro iz Lopara, Teslića i Čajniča, sedmoro iz Bileće, Zvornika i Kneževa, po šestoro iz Prijedora i Foče, po petoro iz Modriče, Srpca i Ugljevika, po četvoro iz Broda, Dervente, Ljubinja i Šipova, troje iz Čelinca, po dvoje iz Ribnika, Stanara i Šamca, te po jedno iz Bratunca, Vlasenice, Kostajnice, Kotor Varoši, Milića, Patrova, Rogatice, Srebrenice, Trnova i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su 22 smrtna slučaja. Radi se o 10 muškaraca i 12 žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je po petoro iz Banja Luke i Prijedora, po dvoje iz Kozarske Dubice i Novog Grada, te po jedno iz Bijeljine, Čelinca, Doboja, Kneževa, Modriče, Prnjavora, Ugljevika i Višegrada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 106241 slučaj virusa korona, a preminulo je 5846 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano 399933 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 779, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 323, a u ostalim bolnicama 456. Na respiratoru je 63 lica (32 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 31 u ostalim bolnicama).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.