COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 29. 1.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини, извршено је тестирање 1144 лабораторијскa узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 501 лица, од којих је 64 млађе, 251 средње и 186 старије животне доби. Ради се о 231 лицу мушког и 270 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину тридесет једно лице је из Бања Луке, педесет осморо из Бијељине, по двадесет седморо из Невесиња и Требиња, двадесет једно из Градишке, седамнаесторо из Добоја, шеснаесторо из Прњавора, по тринаесторо из Источног Новог Сарајева и Лакташа, дванаесторо из Рудог, по једанаесторо из Козарске Дубице и Мркоњић Града, десеторо из Вишеграда, по деветоро из Гацка, Пала и Сокоца, осморо из Лопара, Теслића и Чајнича, седморо из Билеће, Зворника и Кнежева, по шесторо из Приједора и Фоче, по петоро из Модриче, Српца и Угљевика, по четворо из Брода, Дервенте, Љубиња и Шипова, троје из Челинца, по двоје из Рибника, Станара и Шамца, те по једно из Братунца, Власенице, Костајнице, Котор Вароши, Милића, Патрова, Рогатице, Сребренице, Трнова и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенa су 22 смртна случаја. Ради се о 10 мушкараца и 12 жена, средње и старије животне доби, од којих је по петоро из Бања Луке и Приједора, по двоје из Козарске Дубице и Новог Града, те по једно из Бијељине, Челинца, Добоја, Кнежева, Модриче, Прњавора, Угљевика и Вишеграда.

До сада je у Републици Српској потврђен 106241 случај вируса корона, а преминулo je 5846 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано 399933 лица.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 779, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 323, а у осталим болницама 456. На респиратору је 63 лица (32 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 31 у осталим болницама).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.