COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 28. 1.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 984 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 425 lica, od kojih je 56 mlađe, 225 srednje i 144 starije životne dobi. Radi se o 195 lica muškog i 230 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu četrdeset dvoje lica je iz Banja Luke, pedeset petoro iz Bijeljine, trideset dvoje iz Trebinja, dvadeset osmoro iz Gacka, petnaestoro iz Doboja, četrnaestoro iz Bileće, trinaestoro iz Višegrada, desetoro iz Kotor Varoši, devetoro iz Prnjavora, osmoro iz Foče, po sedmoro iz Dervente, Kozarske Dubice, Milića, Srpca i Han Pijeska, po šestoro iz Mrkonjić Grada, Prijedora i Šamca, po petoro iz Bratunca, Zvornika i Teslića, po četvoro iz Laktaša i Modriče, po troje iz Kneževa i Ugljevika, po dvoje iz Vlasenice, Ljubinja, Novog Grada, Pelagićeva, Ribnika i Čelinca, te po jedno iz Istočne Ilidže, Novog Goražda, Stanara, Čajniča i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 27 smrtnih slučajeva. Radi se o 15 muškaraca i 12 žena, mlađe i starije životne dobi, od kojih je petoro iz Banja Luke, po troje iz Prijedora i Prnjavora, po dvoje iz Bijeljine, Pala i Teslića, te po jedno iz Doboja, Foče, Gacka, Gradiške, Kneževa, Modriče, Mrkonjić Grada, Rudog, Ugljevika i Višegrada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 105740 slučajeva virusa korona, a preminulo je 5824 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 398789 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 784, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 320, a u ostalim bolnicama 464. Na respiratoru je 66 lica, 29 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 37 u ostalim bolnicama.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.