COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 28. 1.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 984 лабораторијскa узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 425 лица, од којих је 56 млађе, 225 средње и 144 старије животне доби. Ради се о 195 лица мушког и 230 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину четрдесет двоје лица је из Бања Луке, педесет петоро из Бијељине, тридесет двоје из Требиња, двадесет осморо из Гацка, петнаесторо из Добоја, четрнаесторо из Билеће, тринаесторо из Вишеграда, десеторо из Котор Вароши, деветоро из Прњавора, осморо из Фоче, по седморо из Дервенте, Козарске Дубице, Милића, Српца и Хан Пијеска, по шесторо из Мркоњић Града, Приједора и Шамца, по петоро из Братунца, Зворника и Теслића, по четворо из Лакташа и Модриче, по троје из Кнежева и Угљевика, по двоје из Власенице, Љубиња, Новог Града, Пелагићева, Рибника и Челинца, те по једно из Источне Илиџе, Новог Горажда, Станара, Чајнича и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 27 смртних случајева. Ради се о 15 мушкараца и 12 жена, млађе и старије животне доби, од којих је петоро из Бања Луке, по троје из Приједора и Прњавора, по двоје из Бијељине, Пала и Теслића, те по једно из Добоја, Фоче, Гацка, Градишке, Кнежева, Модриче, Мркоњић Града, Рудог, Угљевика и Вишеграда.

До сада je у Републици Српској потврђенo 105740 случajева вируса корона, а преминуло је 5824 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиранo je 398789 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 784, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 320, а у осталим болницама 464. На респиратору је 66 лицa, 29 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 37 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.