COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 20. 1.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv.apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 1501 laboratorijski uzorak, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 897 lica, od kojih je 116 mlađe, 532 srednje i 249 starije životne dobi. Radi se o 391 lice muškog i 506 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, dvjesto devedeset petoro lica je iz Banja Luke, stotinu troje iz Bijeljine, šezdeset petoro iz Trebinja, trideset šestoro iz Istočnog Novog Sarajeva, po trideset dvoje iz Višegrada i Prnjavora, dvadeset sedmoro iz Laktaša, dvadeset četvoro iz Bileće, dvadeset dvoje iz Gradiške, dvadesetoro iz Čelinca, osamnaestoro iz Doboja, po sedamnaestoro iz Prijedora i Teslića, po šesnaestoro iz Dervente i Ugljevika, po trinaestoro iz Ljubinja i Sokoca, po jedanaestoro iz Broda, Zvornika, Kotor Varoši, Srpca i Foče, desetoro iz Rudog, osmoro iz Istočne Ilidže, Lopara i Pala, šestoro iz Ribnika, četvoro iz Krupe na Uni, po troje iz Kneževa, Kozarske Dubice, Modriče, Petrova i Srebrenice, po dvoje iz Novog Grada, Novog Goražda i Šekovića, te po jedno iz Berkovića, Bratunca, Vlasenice, Kostajnice, Mrkonjić Grada, Pelagićeva, Petrovca, Rogatice, Trnova, Čajniča i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 12 smrtnih slučajeva. Radi se o sedam muškaraca i pet žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je troje iz Prijedora, po dvoje iz Banja Luke i Lopara, te po jedno iz Broda, Doboja, Foče, Šekovića i Teslića.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 101959 slučajeva virusa korona, a preminulo je 5686 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 391173 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 628, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 241, a u ostalim bolnicama 387. Na respiratoru je 45 lica, 25 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 20 u ostalim bolnicama.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.