COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 6. 1.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 1226 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 537 lica, od kojih je 149 mlađe, 319 srednje i 69 starije životne dobi. Radi se o 242 lica muškog i 295 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu osamdeset petoro lica je iz Banja Luke, sedamdeset sedmoro iz Bijeljine, dvadeset osmoro iz Trebinja, dvadeset četvoro iz Doboja, osamnaestoro iz Prnjavora, sedamnaestoro iz Ugljevika, po šesnaestoro iz Laktaša i Nevesinja, po petnaestoro iz Dervente i Kozarske Dubice, dvanaestoro iz Čelinca, jedanaestoro iz Kneževa, po desetoro iz Višegrada, Lopara, Teslića i Foče, devetoro iz Modriče, po petoro iz Broda, Pala i Rudog, po četvoro iz Gradiške, Zvornika, Prijedora, Srpca i Šamca, troje iz Gacka, po dvoje iz Vlasenice i Čajniča, te po jedno iz Bileće, Bratunca, Vukosavlja, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Kotor Varoši, Milića, Mrkonjić Grada, Petrova, Sokoca, Stanara i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva. Radi se o tri muškaraca i tri žene, srednje i starije životne dobi od kojih je troje iz Banja Luke, te po jedno iz Dervente, Doboja i Teslića.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 95280 slučajeva virusa korona, a preminulo je 5556 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 378125 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 384, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 149, a u ostalim bolnicama 235. Na respiratoru je 41 lice (27 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 14 u ostalim bolnicama).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.