COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 6. 1.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 1226 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 537 лица, од којих је 149 млађе, 319 средње и 69 старије животне доби. Ради се о 242 лица мушког и 295 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину осамдесет петоро лица је из Бања Луке, седамдесет седморо из Бијељине, двадесет осморо из Требиња, двадесет четворо из Добоја, осамнаесторо из Прњавора, седамнаесторо из Угљевика, по шеснаесторо из Лакташа и Невесиња, по петнаесторо из Дервенте и Козарске Дубице, дванаесторо из Челинца, једанаесторо из Кнежева, по десеторо из Вишеграда, Лопара, Теслића и Фоче, деветоро из Модриче, по петоро из Брода, Пала и Рудог, по четворо из Градишке, Зворника, Приједора, Српца и Шамца, троје из Гацка, по двоје из Власенице и Чајнича, те по једно из Билеће, Братунца, Вукосавља, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Котор Вароши, Милића, Мркоњић Града, Петрова, Сокоца, Станара и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је шест смртних случајева. Ради се о три мушкараца и три женe, средње и старије животне доби од којих је троје из Бања Луке, те по једно из Дервенте, Добоја и Теслића.

До сада je у Републици Српској потврђенo 95280 случајева вируса корона, а преминуло је 5556 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиранo је 378125 лицa.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 384, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 149, а у осталим болницама 235. На респиратору је 41 лице (27 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 14 у осталим болницама).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.