VULIN: SRPSKA POKAZALA DA JOJ JE OBUČENOST LJUDI NA ZAVIDNOM NIVOU

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je Republika Srpska na vježbi civilne zaštite pokazala da su joj na zvidnom nivou i oprema i obučenost ljudi.

Vulin je istakao da Srbija ima pravo da vježba i priprema se za svaki scenario, svaku elementarnu nepogodu, te da je ponosan što je u vježbi civilne zaštite učestvovala i Srpska.

Odgovarajući na pitanje kako reaguje na zlonamjerne komentare iz Sarajeva zbog organizovanja operativno-taktičke vježbe sistema zaštite i spasavanja u Srbiji, Vulin je poručio da je Sarajevu bolje da gleda svoje dvorište.

“Umesto što nas kritikujete, gledajte da budete spremni i organizovani kao što smo mi. Ako treba pomoć, zovite, ne bi bilo prvi put, slali smo i vakcine, obezbeđivali gas, što god je trebalo, predsednik Vučić je obezbedio”, rekao je Vulin novinarima u Ribniku.

U Srbiji je realizovana do sada najveća vježba Civilne zaštite “Sistem 2021”, na 50 lokacija širom zemlje, a u kojoj je učestvovala i Civilna zaštita Srpske u području rijeke Drine.