ВУЛИН: СРПСКА ПОКАЗАЛА ДА ЈОЈ ЈЕ ОБУЧЕНОСТ ЉУДИ НА ЗАВИДНОМ НИВОУ

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је да је Република Српска на вјежби цивилне заштите показала да су јој на звидном нивоу и опрема и обученост људи.

Вулин је истакао да Србија има право да вјежба и припрема се за сваки сценарио, сваку елементарну непогоду, те да је поносан што је у вјежби цивилне заштите учествовала и Српска.

Одговарајући на питање како реагује на злонамјерне коментаре из Сарајева због организовања оперативно-тактичке вјежбе система заштите и спасавања у Србији, Вулин је поручио да је Сарајеву боље да гледа своје двориште.

“Уместо што нас критикујете, гледајте да будете спремни и организовани као што смо ми. Ако треба помоћ, зовите, не би било први пут, слали смо и вакцине, обезбеђивали гас, што год је требало, председник Вучић је обезбедио”, рекао је Вулин новинарима у Рибнику.

У Србији је реализована до сада највећа вјежба Цивилне заштите “Систем 2021”, на 50 локација широм земље, а у којој је учествовала и Цивилна заштита Српске у подручју ријеке Дрине.