COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 15.10.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 856 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 305 lica, od kojih je 63 mlađe, 167 srednje i 75 starije životne dobi. Radi se o 123 lica muškog i 182 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, pedeset troje lica je iz Banja Luke, trideset šestoro iz Bijeljine, trideset dvoje iz Trebinja, dvadeset šestoro iz Sokoca, četrnaestoro iz Gradiške, desetoro iz Prijedora, po osmoro iz Doboja, Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva, Mrkonjić Grada, Pala i Šipova, po sedmoro iz Bratunca i Broda, po šestoro iz Kozarske Dubice, Kotor Varoši i Prnjavora, po petoro iz Laktaša, Modriče, Srpca i Čelinca, po četvoro iz Dervente, Istočne Ilidže i Novog Grada, po troje iz Kostajnice i Foče, po dvoje iz Istočnog Starog Grada, Lopara, Petrova, Stanara, Han Pijeska i Šamca, te po jedno iz Kneževa, Ribnika i Teslića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 12 smrtnih slučajeva. Radi se o šest muškaraca i šest žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je troje iz Banja Luke, dvoje iz Gacka, te po jedno iz Višegrada, Bijeljine, Istočnog Novog Sarajeva, Novog Grada, Trebinja, Kotor Varoši i Čelinca.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 79102 slučaja virusa korona, a preminulo je 4520 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 330798 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 627, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 226, a u ostalim bolnicama 401. Na respiratoru je 58 lica (29 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 29 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 6943 lica.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.