COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 12.10.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 735 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 331 lica, od kojih je 64 mlađe, 179 srednje i 88 starije životne dobi. Radi se o 163 lica muškog i 168 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, šezdeset petoro lica je iz Banja Luke, četrdeset petoro iz Bijeljine, trideset osmoro iz Trebinja, dvadeset osmoro iz Višegrada, sedamnaestoro iz Doboja, po dvanaestoro iz Gacka, Zvornika i Prijedora, desetoro iz Laktaša, osmoro iz Prnjavora, po sedmoro iz Bileće i Modriče, po šestoro iz Nevesinja i Foče, po petoro iz Kostajnice, Teslića i Ugljevika, po četvoro iz Kozarske Dubice i Čelinca, po troje iz Berkovića, Ljubinja, Petrova, Ribnika i Rogatice, po dvoje iz Dervente, Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa i Novog Goražda, te po jedno iz Bratunca, Broda, Gradiške, Lopara, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Pala, Petrovca, Rudog, Srpca, Stanara i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 20 smrtnih slučajeva. Radi se o 12 muškaraca i 8 žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je po troje iz Banja Luke i Zvornika, po dvoje iz Teslića i Rudog, te po jedno iz Rogatice, Istočne Ilidže, Vlasenice, Dervente, Bijeljine, Berkovića, Nevesinja, Foče, Prnjavora i Modriče.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 78353 slučaja virusa korona, a preminulo je 4464 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 328674 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 675, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 248, a u ostalim bolnicama 427. Na respiratoru je 57 lica (26 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 31 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7733 lica.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.