COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 12.10.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 735 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 331 лица, од којих је 64 млађе, 179 средње и 88 старије животне доби. Ради се о 163 лица мушког и 168 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шездесет петоро лицa je из Бања Луке, четрдесет петоро из Бијељине, тридесет осморо из Требиња, двадесет осморо из Вишеграда, седамнаесторо из Добоја, по дванаесторо из Гацка, Зворника и Приједора, десеторо из Лакташа, осморо из Прњавора, по седморо из Билеће и Модриче, по шесторо из Невесиња и Фоче, по петоро из Кoстајнице, Теслића и Угљевика, по четворо из Козарске Дубице и Челинца, по троје из Берковића, Љубиња, Петрова, Рибника и Рогатице, по двоје из Дервенте, Источног Новог Сарајева, Кнежева и Новог Горажда, те по једно из Братунца, Брода, Градишке, Лопара, Мркоњић Града, Новог Града, Пала, Петровца, Рудог, Српца, Станара и Шамца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 20 смртних случајева. Ради се о 12 мушкараца и 8 жена, средње и старије животне доби, од којих је по троје из Бања Луке и Зворника, по двоје из Теслића и Рудог, те по једно из Рогатице, Источне Илиџе, Власенице, Дервенте, Бијељине, Берковића, Невесиња, Фоче, Прњавора и Модриче.

До сада су у Републици Српској потврђена 78353 случаја вируса корона, а преминуло је 4464 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 328674 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 675, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 248, а у осталим болницама 427. На респиратору је 57 лица (26 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 31 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7733 лица.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.