COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 9.10.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv.apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 851 laboratorijskog uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 327 lica, od kojih je 65 mlađe, 178 srednje i 84 starije životne dobi. Radi se o 153 lica muškog i 174 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, šezdeset petoro lica je iz Banja Luke, trideset jedno iz Bijeljine, dvadeset sedmoro iz Trebinja, devetnaestoro iz Bileće, po jedanaestoro iz Dervente i Prijedora, po desetoro iz Kozarske Dubice i Modriče, po devetoro iz Zvornika, Pala, Sokoca i Teslića, po osmoro iz Višegrada, Istočnog Novog Sarajeva i Ribnika, po sedmoro iz Laktaša i Rogatice, po šestoro iz Kostajnice i Čelinca, po petoro iz Ugljevika i Čajniča, po četvoro iz Bratunca, Istočne Ilidže, Novog Goražda i Foče, po troje iz Vlasenice, Prnjavora, Rudog i Šamca, dvoje iz Kotor Varoši, te po jedno iz Gradiške, Istočnog Starog Grada, Kalinovika, Lopara, Ljubinja, Mrkonjić Grada, Osmaka, Petrova i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 20 smrtnih slučajeva. Radi se o 9 muškarca i 11 žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je po troje iz Banja Luke i Prijedora, po dvoje iz Gradiške, Doboja, Bijeljine, Foče, te po jedno iz Kozarske Dubice, Novog Grada, Vlasenice, Laktaša, Šipova i Krupe na Uni.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 77903 slučaja virusa korona, a preminulo je 4403 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 327476 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 713, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 273, a u ostalim bolnicama 440. Na respiratoru je 63 lica (26 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 37 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7867 lica.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.