COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 9.10.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св.апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 851 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 327 лица, од којих је 65 млађе, 178 средње и 84 старије животне доби. Ради се о 153 лица мушког и 174 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шездесет петоро лица је из Бања Луке, тридесет једно из Бијељине, двадесет седморо из Требиња, деветнаесторо из Билеће, по једанаесторо из Дервенте и Приједора, по десеторо из Козарске Дубице и Модриче, по деветоро из Зворника, Пала, Сокоца и Теслића, по осморо из Вишеграда, Источног Новог Сарајева и Рибника, по седморо из Лакташа и Рогатице, по шесторо из Костајнице и Челинца, по петоро из Угљевика и Чајнича, по четворо из Братунца, Источне Илиџе, Новог Горажда и Фоче, по троје из Власенице, Прњавора, Рудог и Шамца, двоје из Котор Вароши, те по једно из Градишке, Источног Старог Града, Калиновика, Лопара, Љубиња, Мркоњић Града, Осмака, Петрова и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 20 смртних случајева. Ради се о 9 мушкарца и 11 жена, средње и старије животне доби, од којих је по троје из Бања Луке и Приједора, по двоје из Градишке, Добоја, Бијељине, Фоче, те по једно из Козарске Дубице, Новог Града, Власенице, Лакташа, Шипова и Крупе на Уни.

До сада је у Републици Српској потврђено 77903 случаја вируса корона, а преминуло је 4403 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 327476 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 713, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 273, а у осталим болницама 440. На респиратору је 63 лица (26 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 37 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7867 лица.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.