COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 8.10.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 816 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 347 lica, od kojih je 93 mlađe, 168 srednje i 86 starije životne dobi. Radi se o 164 lica muškog i 183 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, pedeset dvoje lica je iz Banja Luke, četrdeset šestoro iz Bijeljine, trideset troje iz Trebinja, osamnaestoro iz Gradiške, po dvanaestoro iz Pala i Šipova, po jedanaestoro iz Gacka, Šamca i Prnjavora, desetoro iz Doboja, po devetoro iz Prijedora i Rogatice, po osmoro iz Kozarske Dubice, Laktaša i Modriče, sedmoro iz Zvornika, po šestoro iz Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa i Kotor Varoši, po petoro iz Bratunca, Dervente, Teslića i Ugljevika, po četvoro iz Sokoca i Foče, troje iz Milića, po dvoje iz Broda, Višegrada, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Petrova, Ribnika, Han Pijeska i Čelinca, te po jedno iz Berkovića, Bileće, Vlasenice, Donjeg Žabara, Jezera, Lopara, Novog Goražda, Oštre Luke, Rudog, Srpca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 18 smrtnih slučajeva. Radi se o 11 muškaraca i 7 žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je petoro iz Banja Luke, dvoje iz Prnjavora, te po jedno iz Kozarske Dubice, Prijedora, Pala, Sokoca, Zvornika, Rudog, Teslića, Bijeljine, Kotor Varoši, Mrkonjić Grada i Trebinja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 77576 slučajeva virusa korona, a preminulo je 4382 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 326625 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 720, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 274, a u ostalim bolnicama 446. Na respiratoru je 67 lica (25 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 42 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7628 lica.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.