COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 8.10.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 816 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 347 лица, од којих је 93 млађе, 168 средње и 86 старије животне доби. Ради се о 164 лица мушког и 183 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, педесет двоје лица је из Бања Луке, четрдесет шесторо из Бијељине, тридесет троје из Требиња, осамнаесторо из Градишке, по дванаесторо из Пала и Шипова, по једанаесторо из Гацка, Шамца и Прњавора, десеторо из Добоја, по деветоро из Приједора и Рогатице, по осморо из Козарске Дубице, Лакташа и Модриче, седморо из Зворника, по шесторо из Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Кнежева и Котор Вароши, по петоро из Братунца, Дервенте, Теслића и Угљевика, по четворо из Сокоца и Фоче, троје из Милића, по двоје из Брода, Вишеграда, Мркоњић Града, Новог Града, Петрова, Рибника, Хан Пијеска и Челинца, те по једно из Берковића, Билеће, Власенице, Доњег Жабара, Језера, Лопара, Новог Горажда, Оштре Луке, Рудог, Српца и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 18 смртних случајева. Ради се о 11 мушкараца и 7 жена, средње и старије животне доби, од којих je петоро из Бања Луке, двоје из Прњавора, те по једно из Козарске Дубице, Приједора, Пала, Сокоца, Зворника, Рудог, Теслића, Бијељине, Котор Вароши, Мркоњић Града и Требиња.

До сада је у Републици Српској потврђено 77576 случајева вируса корона, а преминуло је 4382 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 326625 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 720, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 274, а у осталим болницама 446. На респиратору је 67 лица (25 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 42 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7628 лица.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.