COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 6.10.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 808 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 346 lica, od kojih je 62 mlađe, 204 srednje i 70 starije životne dobi. Radi se o 155 lica muškog i 191 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, šezdeset troje lica je iz Banja Luke, četrdeset jedno iz Bijeljine, tridesetoro iz Višegrada, šesnaestoro iz Doboja, petnaestoro iz Gacka, po dvanaestoro iz Prijedora i Foče, po jedanaestoro iz Modriče, Ribnika i Rudog, po devetoro iz Dervente, Rogatice i Šipova, po osmoro iz Zvornika i Prnjavora, sedmoro iz Novog Goražda, šestoro iz Gradiške, po petoro iz Kneževa, Kozarske Dubice, Nevesinja i Novog Grada, po četvoro iz Lopara i Trebinja, po troje iz Broda, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Kotor Varoši, Teslića, Han Pijeska i Čajniča, po dvoje iz Milića, Pala, Petrova, Čelinca i Šekovića, te po jedno iz Laktaša, Mrkonjić Grada, Sokoca i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 16 smrtnih slučajeva. Radi se o 8 muškaraca i 8 žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je četvoro iz Banja Luke, dvoje iz Bijeljine, te po jedno iz Kozarske Dubice, Višegrada, Bileće, Rogatice, Srebrenice, Milića, Doboja, Teslića, Modriče i Čelinca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 76861 slučaj virusa korona, a preminulo je 4330 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 324846 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 731, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 292, a u ostalim bolnicama 439. Na respiratoru je 68 lica (31 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 37 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7649 lica.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.