COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 6.10.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 808 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 346 лица, од којих је 62 млађе, 204 средње и 70 старије животне доби. Ради се о 155 лица мушког и 191 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шездесет троје лица је из Бања Луке, четрдесет једно из Бијељине, тридесеторо из Вишеграда, шеснаесторо из Добоја, петнаесторо из Гацка, по дванаесторо из Приједора и Фоче, по једанаесторо из Модриче, Рибника и Рудог, по деветоро из Дервенте, Рогатице и Шипова, по осморо из Зворника и Прњавора, седморо из Новог Горажда, шесторо из Градишке, по петоро из Кнежева, Козарске Дубице, Невесиња и Новог Града, по четворо из Лопара и Требиња, по троје из Брода, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Котор Вароши, Теслића, Хан Пијеска и Чајнича, по двоје из Милића, Пала, Петрова, Челинца и Шековића, те по једно из Лакташа, Мркоњић Града, Сокоца и Угљевика.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 16 смртних случајева. Ради се о 8 мушкараца и 8 жена, средње и старије животне доби, од којих је четворо из Бања Луке, двоје из Бијељине, те по једно из Козарске Дубице, Вишеграда, Билеће, Рогатице, Сребренице, Милића, Добоја, Теслића, Модриче и Челинца.

До сада је у Републици Српској потврђен 76861 случај вируса корона, а преминуло је 4330 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 324846 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 731, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 292, а у осталим болницама 439. На респиратору је 68 лица (31 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 37 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7649 лица.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.