COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 2.10.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 991 laboratorijskog uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 413 lica, od kojih je 109 mlađe, 220 srednje i 84 starije životne dobi. Radi se o 199 lica muškog i 214 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, šezdeset troje lica je iz Banja Luke, četrdeset troje iz Bijeljine, po dvadeset troje iz Prijedora i Trebinja, dvadeset jedno iz Gacka, dvadesetoro iz Sokoca, osamnaestoro iz Gradiške, sedamnaestoro iz Laktaša, petnaestoro iz Doboja, trinaestoro iz Istočnog Novog Sarajeva, po dvanaestoro iz Kozarske Dubice i Čelinca, jedanaestoro iz Rogatice, po desetoro iz Višegrada i Zvornika, po devetoro iz Prnjavora i Foče, po osmoro iz Nevesinja i Pala, po sedmoro iz Modriče i Šamca, šestoro iz Teslića, po petoro iz Bileće, Kotor Varoši i Ugljevika, četvoro iz Čajniča, po troje iz Istočne Ilidže, Novog Goražda, Han Pijeska i Šipova, po dvoje iz Dervente, Lopara, Ribnika i Rudog, te po jedno iz Berkovića, Istočnog Drvara, Istočnog Starog Grada, Jezera, Milića, Novog Grada, Oštre Luke, Srpca i Srebrenice.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 16 smrtnih slučajeva. Radi se o 11 muškaraca i 5 žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je troje iz Doboja, po dvoje iz Banja Luke, Gradiške, Laktaša i Gacka, te po jedno iz Prnjavora, Stanara, Srebrenice, Lopara i Rudog.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 76083 slučaja virusa korona, a preminulo je 4270 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 322823 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 731, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 300, a u ostalim bolnicama 431. Na respiratoru je 76 lica (37 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 39 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 8151 lice.

Napomena: Dana 1. 10.2021. godine, naknadno je prijavljen jedan smrtni slučaj, koji se desio u prethodnom periodu (jedno lice sa prebivalištem u Istočnoj Ilidži).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.