COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 23.9.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 916 laboratorijskih uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 396 lica, od kojih je 95 mlađe, 212 srednje i 89 starije životne dobi. Radi se o 176 lica muškog i 220 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu devetnaestoro lica je iz Banja Luke, četrdesetoro iz Bijeljine, dvadeset jedno iz Laktaša, dvadesetoro iz Gradiške, osamnaestoro iz Bileće, sedamnaestoro iz Doboja, trinaestoro iz Prijedora, dvanaestoro iz Zvornika, po desetoro iz Pala, Prnjavora i Šipova, devetoro iz Istočnog Novog Sarajeva, po osmoro iz Broda, Istočne Ilidže i Kozarske Dubice, po sedmoro iz Mrkonjić Grada, Teslića i Foče, po šestoro iz Dervente i Modriče, po petoro iz Rogatice  i Sokoca, po troje iz Kneževa, Lopara, Ribnika i Ugljevika, po dvoje iz Nevesinja, Novog Goražda, Srebrenice i Stanara, te po jedno iz Bratunca, Višegrada, Istočnog Drvara, Istočni Starog Grada, Kotor Varoši, Krupe na Uni, Milića, Rudog, Trnova i Čelinca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 11 smrtnih slučajeva. Radi se o 5 muškaraca i 6 žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je troje iz Nevesinja, po dvoje iz Banja Luke i Prijedora, te po jedno iz Bijeljine, Osmaka, Doboja i Modriče.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 73375 slučajeva virusa korona, a preminulo je 4120 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 316064 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 695, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 312, a u ostalim bolnicama 383. Na respiratoru je 57 lica (37 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 20 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 10463 lica.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.