COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 19.9.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u Bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini, izvršeno je testiranje 597 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 230 lica, od kojih je 60 mlađe, 123 srednje i 47 starije životne dobi. Radi se o 98 lica muškog i 132 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, devedeset jedno lice je iz Banja Luke, dvadeset četvoro iz Bijeljine, sedamnaestoro iz Prnjavora, petnaestoro iz Prijedora, trinaestoro iz Laktaša, dvanaestoro iz Istočnog Novog Sarajeva, devetoro iz Istočne Ilidže, po sedmoro iz Kozarske Dubice, Pala i Sokoca, po petoro iz Kneževa, Čelinca i Šipova, četvoro iz Rogatice, po dvoje iz Gradiške i Ribnika, te po jedno iz Jezera, Kotor Varoši, Lopara, Oštre Luke i Srpca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 18 smrtnih slučajeva. Radi se o 12 muškarca i 6 žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je petoro iz Banja Luke, po dvoje iz Laktaša i Lopara, te po jedno iz Prijedora, Kozarske Dubice, Gacka, Broda, Dervente, Modriče, Doboja, Bijeljine i Šipova.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 72211 slučajeva virusa korona, a preminulo je 4055 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 313254 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 714, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 327, a u ostalim bolnicama 387. Na respiratoru je 57 lica (36 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 21 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7184 lica.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.