COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 19.9.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини, извршено је тестирање 597 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 230 лица, од којих је 60 млађе, 123 средње и 47 старије животне доби. Ради се о 98 лица мушког и 132 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, деведесет једно лице је из Бања Луке, двадесет четворо из Бијељине, седамнаесторо из Прњавора, петнаесторо из Приједора, тринаесторо из Лакташа, дванаесторо из Источног Новог Сарајева, деветоро из Источне Илиџе, по седморо из Козарске Дубице, Пала и Сокоца, по петоро из Кнежева, Челинца и Шипова, четворо из Рогатице, по двоје из Градишке и Рибника, те по једно из Језера, Котор Вароши, Лопара, Оштре Луке и Српца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 18 смртних случајева. Ради се о 12 мушкарца и 6 жена, средње и старије животне доби, од којих је петоро из Бања Луке, по двоје из Лакташа и Лопара, те по једно из Приједора, Козарске Дубице, Гацка, Брода, Дервенте, Модриче, Добоја, Бијељине и Шипова.

До сада је у Републици Српској потврђено 72211 случајева вируса корона, а преминуло је 4055 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 313254 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 714, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 327, а у осталим болницама 387. На респиратору је 57 лица (36 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 21 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7184 лица.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.