COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 18.9.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 1044 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 457 lica, od kojih je 106 mlađe, 262 srednje i 89 starije životne dobi. Radi se o 220 lica muškog i 237 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, devedeset šestoro lica je iz Banja Luke, četrdeset dvoje iz Gacka, trideset sedmoro iz Bijeljine, dvadeset dvoje iz Gradiške, po dvadesetoro iz Nevesinja i Prnjavora, devetnaestoro iz Trebinja, osamnaestoro iz Teslića, po šesnaestoro iz Bileće i Laktaša, petnaestoro iz Doboja, dvanaestoro iz Prijedora, po desetoro iz Modriče i Foče, devetoro iz Ribnika, po osmoro iz Zvornika, Kozarske Dubice, Kotor Varoši i Šamca, po sedmoro iz Dervente i Šipova, po šestoro iz Broda i Srpca, po četvoro iz Lopara, Ljubinja, Novog Goražda, Petrova i Ugljevika, po dvoje iz Kalinovika i Mrkonjić Grada, te po jedno iz Bratunca, Višegrada, Kneževa, Osmaka, Rogatice, Rudog i Srebrenice.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 12 smrtnih slučajeva. Radi se o sedam muškarca i pet žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je troje iz Banja Luke, dvoje iz Gacka, te po jedno iz Prijedora, Bijeljine, Srpca, Lopara, Teslića, Vukosavlja i Mrkonjić Grada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 71981 slučaj virusa korona, a preminulo je 4055 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 312657 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 718, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 335, a u ostalim bolnicama 383. Na respiratoru je 52 lica (30 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 22 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7111 lica.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.