COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 18.9.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 1044 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 457 лица, од којих је 106 млађе, 262 средње и 89 старије животне доби. Ради се о 220 лица мушког и 237 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, деведесет шесторо лица је из Бања Луке, четрдесет двоје из Гацка, тридесет седморо из Бијељине, двадесет двоје из Градишке, по двадесеторо из Невесиња и Прњавора, деветнаесторо из Требиња, осамнаесторо из Теслића, по шеснаесторо из Билеће и Лакташа, петнаесторо из Добоја, дванаесторо из Приједора, по десеторо из Модриче и Фоче, деветоро из Рибника, по осморо из Зворника, Козарске Дубице, Котор Вароши и Шамца, по седморо из Дервенте и Шипова, по шесторо из Брода и Српца, по четворо из Лопара, Љубиња, Новог Горажда, Петрова и Угљевика, по двоје из Калиновика и Мркоњић Града, те по једно из Братунца, Вишеграда, Кнежева, Осмака, Рогатице, Рудог и Сребренице.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 12 смртних случајева. Ради се о седам мушкарца и пет жена, средње и старије животне доби, од којих је троје из Бања Луке, двоје из Гацка, те по једно из Приједора, Бијељине, Српца, Лопара, Теслића, Вукосавља и Мркоњић Града.

До сада је у Републици Српској потврђен 71981 случај вируса корона, а преминуло је 4055 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 312657 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 718, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 335, а у осталим болницама 383. На респиратору је 52 лица (30 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 22 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7111 лица.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.