COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 11.9.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 1054 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 450 lica, od kojih je 104 mlađe, 258 srednje i 88 starije životne dobi. Radi se o 206 lica muškog i 244 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu dvanaestoro lica je iz Banja Luke, trideset šestoro iz Laktaša, dvadeset devetoro iz Bijeljine, po dvadeset petoro iz Nevesinja i Trebinja, dvadesetoro iz Kozarske Dubice, devetnaestoro iz Prnjavora, šesnaestoro iz Modriče, po petnaestoro iz Gacka i Istočnog Novog Sarajeva, četrnaestoro iz Doboja, dvanaestoro iz Bileće, desetoro iz Gradiške, po devetoro iz Teslića i Šamca, po osmoro iz Dervente, Istočne Ilidže, Prijedora i Šipova, šestoro iz Pala, po petoro iz Sokoca i Ugljevika, po četvoro iz Višegrada, Petrova i Rogatice, po troje iz Broda, Zvornika i Foče, po dvoje iz Bratunca, Ljubinja, Rudog, Srebrenice i Čelinca, te po jedno iz Kotor Varoši, Lopara, Novog Grada, Osmaka i Ribnika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je dvanaest smrtnih slučajeva. Radi se o osam muškaraca i četiri žene, srednje i starije životne dobi, od kojih je troje iz Banja Luke, dvoje iz Doboja, te po jedno iz Prijedora, Prnjavora, Teslića, Broda, Foče, Vlasenice i Stanara.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 69832 slučaja virusa korona, a preminulo je 3966 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 307433 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 622, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 340, a u ostalim bolnicama 282. Na respiratoru je 43 lica (35 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 8 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 5140 lica, a nadzor je završen kod 197622.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.