COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 8.9.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 961 laboratorijskog uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 471 lica, od kojih je 115 mlađe, 256 srednje i 100 starije životne dobi. Radi se o 224 lica muškog i 247 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu tridesetoro lica je iz Banja Luke, trideset troje iz Bijeljine, trideset dvoje iz Trebinja, dvadeset devetoro iz Prnjavora, dvadeset petoro iz Doboja, dvadeset jedno iz Dervente, po dvadesetoro iz Laktaša i Nevesinja, po petnaestoro iz Gacka, Kozarske Dubice i Prijedora, trinaestoro iz Teslića, po devetoro iz Han Pijeska i Šipova, po sedmoro iz Bileće i Petrova, po šestoro iz Lopara, Modriče i Foče, po petoro iz Bratunca, Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa i Rogatice, po četvoro iz Broda, Višegrada i Mrkonjić Grada, po troje iz Srpca i Čelinca, po dvoje iz Zvornika, Milića, Oštre Luke, Rudog i Ugljevika, te po jedno iz Jezera, Novog Grada, Pala, Šamca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 15 smrtnih slučajeva. Radi se o devet muškarca i šest žena, srednje i starije životne dobi iz Banja Luke (7), Doboja (2), Ribnika (2), Prijedora, Modriče, Teslića i Prnjavora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 68701 slučaj virusa korona, a preminulo je 3937 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 304738 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 556, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 316, a u ostalim bolnicama 240. Na respiratoru je 49 lica (36 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 13 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4163 lica, a nadzor je završen kod 196851.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.