COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 8.9.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 961 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 471 лица, од којих је 115 млађе, 256 средње и 100 старије животне доби. Ради се о 224 лица мушког и 247 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину тридесеторо лица је из Бања Луке, тридесет троје из Бијељине, тридесет двоје из Требиња, двадесет деветоро из Прњавора, двадесет петоро из Добоја, двадесет једно из Дервенте, по двадесеторо из Лакташа и Невесиња, по петнаесторо из Гацка, Козарске Дубице и Приједора, тринаесторо из Теслића, по деветоро из Хан Пијеска и Шипова, по седморо из Билеће и Петрова, по шесторо из Лопара, Модриче и Фоче, по петоро из Братунца, Источног Новог Сарајева, Кнежева и Рогатице, по четворо из Брода, Вишеграда и Мркоњић Града, по троје из Српца и Челинца, по двоје из Зворника, Милића, Оштре Луке, Рудог и Угљевика, те по једно из Језера, Новог Града, Пала, Шамца и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 15 смртних случајева. Ради се о девет мушкарца и шест жена, средње и старије животне доби из Бања Луке (7), Добоја (2), Рибника (2), Приједора, Модриче, Теслића и Прњавора.

До сада је у Републици Српској потврђен 68701 случај вируса корона, а преминуло је 3937 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 304738 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 556, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 316, а у осталим болницама 240. На респиратору је 49 лица (36 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 13 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4163 лица, а надзор је завршен код 196851.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.