COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 3.9.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči, te u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 794 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 349 lica, od kojih je 86 mlađe, 194 srednje i 69 starije životne dobi. Radi se o 162 lica muškog i 187 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu dvadeset dvoje lica je iz Banja Luke, dvadeset devetoro iz Prnjavora, dvadeset petoro iz Bijeljine, dvadesetoro iz Laktaša, sedamnaestoro iz Prijedora, petnaestoro iz Kozarske Dubice, po trinaestoro iz Trebinja i Šipova, po devetoro iz Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva, po sedmoro iz Doboja, Mrkonjić Grada i Srpca, po petoro iz Dervente i Modriče, po četvoro iz Kneževa, Foče i Čelinca, po troje iz Višegrada, Bratunca, Gradiške, Zvornika, Petrova i Rogatice, po dvoje iz Donjeg Žabara, Milića i Rudog, te po jedno iz Bileće, Broda, Kalinovika, Ljubinja, Novog Grada, Novog Goražda, Oštre Luke, Ribnika, Teslića i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je osam smrtnih slučajeva. Radi se o tri muškarca i pet žena, srednje i starije životne dobi, iz Bijeljine (2), Ribnika, Mrkonjić Grada, Srpca, Laktaša, Trebinja i Stanara.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 67547 slučajeva virusa korona, a preminulo je 3892 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 301051 lice.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj  je 413, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 251, a u ostalim bolnicama 162. Na respiratoru je 41 lice (34 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 11 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3309 lica, a nadzor je završen kod 195801.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.