COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 2.9.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи, те у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 497 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 207 лица, од којих је 44 млађе, 117 средње и 46 старије животне доби. Ради се о 113 лица мушког и 94 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, педесет петоро лица је из Бања Луке, двадесет осморо из Требиња, двадесет седморо из Бијељине, петнаесторо из Теслића, деветоро из Котор Вароши, осморо из Добоја, по седморо из Гацка и Градишке, шесторо из Сокоца, по петоро из Билеће, Лакташа и Рибника, по троје из Зворника, Источног Старог Града, Прњавора и Шамца, по двоје из Вукосавља, Источне Илиџе, Мркоњић Града, Приједора, Српца и Угљевика, те по једно из Брода, Козарске Дубице, Лопара, Модриче, Новог Града и Оштре Луке.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 14 смртних случајева. Ради се о 12 мушкараца и 2 жене, старије животне доби, од којих је петоро из Приједора, троје из Прњавора, двоје из Бијељине, те по једно из Оштре Луке, Бања Луке, Лакташа и Зворника.

До сада је у Републици Српској потврђено 67198 случајева вируса корона, а преминуло је 3884 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 301254 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 387, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 231, а у осталим болницама 156. На респиратору је 45 лица (34 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 11 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3079 лица, а надзор је завршен код 194742.

Напомена: Дана 1. 9.2021. године, накнадно су пријављена два смртна случаја која су се десила у претходном периоду (двоје лица из Приједора).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.