Stanje na požarištima u Hercegovini

Prema izvještaju područnog operativno-komunikativnog centra 121 Bileća Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, na području Hercegovine aktivno je nekoliko požara.

Na području opštine Bileća, aktivna su dva požara. Jedan je iznad sela Mirilovići i u blizini je kuća, u čijem gašenju učestvuje 6 vatrogasaca sa 2 vozila i mještani, koji pokušavaju da odbiju vatru od kuća Denda, a drugi u mjestu Dlakoše, prema brdu Treslova, koji trenutno ne prijeti objektima i pod kontrolom je dio požara u blizini sela, a gori na nepristupačnom terenu. Na gašenju ovog požara angažovana su 4 vatrogasaca sa 2 vatrogasna vozila i mještani.

Na području opštine Gacko, aktivna su dva požara, od kojih je jedan u selu Međuljići, gdje su na terenu 3 vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom. Trenutno je požar u početnoj fazi i ne prijeti objektima. Drugi požar je iznad sela Brestice, gdje gori trava i nisko rastinje, a izbio je juče u kasnim popodnevnim satima i gori na nepristupačnom terenu. Trenutno nije blizu naseljenih mjesta, ne gasi se, nadgleda se, a vatrogasci su u pripravnosti .

Na području Grada Trebinja, požar na liniji Vlaška – Morče je lokalizovan i pod kontrolom je. Na terenu su radnici Centra za gazdovanje kršom. Jedan krak ovog požara je od jutros aktivan na potezu od Međugrađa prema Pijavicama i trenutno gori na nepristupačnom terenu, neugrožavajući objekte. Na terenu je 5 vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom.

Na području opštine Ljubinje, aktivan je, u manjoj mjeri, požar u mjestu Pustipusi, na nepristupačnom dijelu terena i ne ugrožava naseljena mjesta, a vatrogasci nadgledaju požarište.