Стање на пожариштима у Херцеговини

Према извјештају подручног оперативно-комуникативног центра 121 Билећа Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, на подручју Херцеговине активно је неколико пожара.

На подручју општине Билећа, активна су два пожара. Један је изнад села Мириловићи и у близини је кућа, у чијем гашењу учествује 6 ватрогасаца са 2 возила и мјештани, који покушавају да одбију ватру од кућа Денда, а други у мјесту Длакоше, према брду Треслова, који тренутно не пријети објектима и под контролом је дио пожара у близини села, а гори на неприступачном терену. На гашењу овог пожара ангажована су 4 ватрогасаца са 2 ватрогасна возила и мјештани.

На подручју општине Гацко, активна су два пожара, од којих је један у селу Међуљићи, гдје су на терену 3 ватрогасца са једним ватрогасним возилом. Тренутно је пожар у почетној фази и не пријети објектима. Други пожар је изнад села Брестице, гдје гори трава и ниско растиње, а избио је јуче у касним поподневним сатима и гори на неприступачном терену. Тренутно није близу насељених мјеста, не гаси се, надгледа се, а ватрогасци су у приправности .

На подручју Града Требиња, пожар на линији Влашка – Морче је локализован и под контролом је. На терену су радници Центра за газдовање кршом. Један крак овог пожара је од јутрос активан на потезу од Међуграђа према Пијавицама и тренутно гори на неприступачном терену, неугрожавајући објекте. На терену је 5 ватрогасаца са једним ватрогасним возилом.

На подручју општине Љубиње, активан је, у мањој мјери, пожар у мјесту Пустипуси, на неприступачном дијелу терена и не угрожава насељена мјеста, а ватрогасци надгледају пожариште.