Trening pripadnika Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske “Bijeljina 2021” (foto)

Dana 30.07.2021. godine u Bijeljini na rijeci Savi počeo je trening pripadnika Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske pod nazivom “Bijeljina 2021”.

Pripadnici Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske u okviru projekta EU – za bolju Civilnu zaštitu BiH su prošli obuku spasavanja na vodi “Rescue 3”. Obuke su bile izvođenje u Banja Luci i Konjicu.

U skladu sa navedenim obukama pripadnici Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske su u obavezi u kontinuitetu provoditi treninge radi provjere sposobnosti stečenih znanja.

Trening na rijeci Savi u Bijeljini je prvi trening, a pored ovog treninga biće organizovana još dva, u Višegradu na rijeci Drini i Foči na rijeci Tari.

U okviru treninga vrši se uspostava kampova (baze operacija), spasavanje na vodi, medicinska evakuacija, provjera tehničke i materijalne opremljenosti te logistička podrska pripadnika Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske.

Trening Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske “Spasavanje na vodi Bijeljina 2021” će trajati do 01. avgusta 2021. godine.