Тренинг припадника Републичке управе цивилне заштите Републике Српске “Бијељина 2021” (фото)

Дана 30.07.2021. године у Бијељини на ријеци Сави почео је тренинг припадника Републичке управе цивилне заштите Републике Српске под називом “Бијељина 2021”.

Припадници Републичке управе цивилне заштите Републике Српске у оквиру пројекта ЕУ – за бољу Цивилну заштиту БиХ су прошли обуку спасавања на води “Rescue 3”. Обуке су биле извођење у Бања Луци и Kоњицу.

У складу са наведеним обукама припадници Републичке управе цивилне заштите Републике Српске су у обавези у континуитету проводити тренинге ради провјере способности стечених знања.

Тренинг на ријеци Сави у Бијељини је први тренинг, а поред овог тренинга биће организована још два, у Вишеграду на ријеци Дрини и Фочи на ријеци Тари.

У оквиру тренинга врши се успостава кампова (базе операција), спасавање на води, медицинска евакуација, провјера техничке и материјалне опремљености те логистичка подрска припадника Републичке управе цивилне заштите Републике Српске.

Тренинг Републичке управе цивилне заштите Републике Српске “Спасавање на води Бијељина 2021” ће трајати до 01. августа 2021. године.