Milan Novitović, v.d. direktora Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, posjetio je danas opštinu Modriča

Milan Novitović, v.d. direktora Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, posjetio je danas opštinu Modriča i razgovarao sa načelnikom opštine Jovicom Radulovićem i njegovim saradnicama, o stanju u lokalnoj zajednicu, izazvanom velikom količinom padavina.

Razgovarano je i o preventivnim mjerama, jer se prema informacijama dobijenih od Republičkog hidrometeorološkog zavoda očekuje novi talas velikih količina padavina u periodu od nedjelje 18. jula do ponedjeljka 19. jula 2021. godine. Tema su bili i problemi sa kojima se susreću lokalne zajednice u sistemu zaštite i spasavanja izazvanim prirodnim nepogodama.

Novitović je obećao da će sutra u Modriču stići materijalno-tehnička podrška u vidu pumpi, isušivača i dezinfekcionih sredstava, te da su na raspolaganju ukoliko bude potrebe za dodatnim angažovanjem ljudstva.

„Ono što je zadesilo Modriču je za nas veliko iskustvo i škola. Sve pohvale za institucije i pojedince unutar lokalne zajednice, koji su se odgovorno ponijeli u ovoj situaciji, a i dalje su u stanju pripravnosti. Republička uprava civilne zaštite će zajedno sa Vladom Republike Srpske iznaći način da pomogne Modriči u saniranju nastale štete“, istakao je Novitović.