Милан Новитовић, в.д. директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, посјетио је данас општину Модрича

Милан Новитовић, в.д. директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, посјетио је данас општину Модрича и разговарао са начелником општине Јовицом Радуловићем и његовим сарадницама, о стању у локалној заједницу, изазваном великом количином падавина.

Разговарано је и о превентивним мјерама, јер се према информацијама добијених од Републичког хидрометеоролошког завода очекује нови талас великих количина падавина у периоду од недјеље 18. јула до понедјељка 19. јула 2021. године. Тема су били и проблеми са којима се сусрећу локалне заједнице у систему заштите и спасавања изазваним природним непогодама.

Новитовић је обећао да ће сутра у Модричу стићи материјално-техничка подршка у виду пумпи, исушивача и дезинфекционих средстава, те да су на располагању уколико буде потребе за додатним ангажовањем људства.

„Оно што је задесило Модричу је за нас велико искуство и школа. Све похвале за институције и појединце унутар локалне заједнице, који су се одговорно понијели у овој ситуацији, а и даље су у стању приправности. Републичка управа цивилне заштите ће заједно са Владом Републике Српске изнаћи начин да помогне Модричи у санирању настале штете“, истакао је Новитовић.