Pripadnici Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske uspješno završili obuku za traganje i spasavanje iz ruševina (foto-video)

Pripadnici Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, dana 10.07.2021. godine, u Banja Luci uspješno su završili obuku za traganje i spasavanje u ruševinama.

Obuku u trajanju od 7 dana pohađalo je više od 40 pripadnika Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske. Kroz teorijsko, praktično znanje, noćnu vježbu i završni test učesnici su imali mogućnost da steknu adekvatna znanja iz oblasti traganja i spasavanja iz ruševina koja će u mjesecu septembru iskoristiti na završnoj vježbi u Banja Luci.

Jedan od učesnika obuke pripadnik Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske Željko Janković naveo je da su muškarci i djevojke koji su učestvovali u obuci imali mogućnosti upoznati se sa rukovanjem alatima, principima pristupa i dolaska na lice mjesta, kao i pristup i pružanje medicinske pomoci unesrećenom licu.

Na navedenoj obuci učestvovale su četiri pripadnice Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske. Jedna od učesnica Aleksandra Malinović istakla je da su muškarci i djevojke ravnopravno učestvovali u obuci, iako vremenski uslovi i visoke temperature nisu išle na ruku učesnicima ali da će pripadnici Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske ovom obukom biti osposobljeni i obučeni da odgovore na zadatke koji budu pred njima.

Pripadnici Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske učestvovanjem na ovoj obuci pokazali su visok nivo spremnosti, odgovornosti i osposobljenosti  da i odgovore na izazove traganja i spasavanja iz ruševina.

Album sa fotografijama (118) možete pogledati OVDE!