Припадници Републичке управе цивилне заштите Републике Српске успјешно завршили обуку за трагање и спасавање из рушевина (фото-видео)

Припадници Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, дана 10.07.2021. године, у Бања Луци успјешно су завршили обуку за трагање и спасавање у рушевинама.

Обуку у трајању од 7 дана похађало је више од 40 припадника Републичке управе цивилне заштите Републике Српске. Kроз теоријско, практично знање, ноћну вјежбу и завршни тест учесници су имали могућност да стекну адекватна знања из области трагања и спасавања из рушевина која ће у мјесецу септембру искористити на завршној вјежби у Бања Луци.

Један од учесника обуке припадник Републичке управе цивилне заштите Републике Српске Жељко Јанковић навео је да су мушкарци и дјевојке који су учествовали у обуци имали могућности упознати се са руковањем алатима, принципима приступа и доласка на лице мјеста, као и приступ и пружање медицинске помоци унесрећеном лицу.

На наведеној обуци учествовале су четири припаднице Републичке управе цивилне заштите Републике Српске. Једна од учесница Александра Малиновић истакла је да су мушкарци и дјевојке равноправно учествовали у обуци, иако временски услови и високе температуре нису ишле на руку учесницима али да ће припадници Републичке управе цивилне заштите Републике Српске овом обуком бити оспособљени и обучени да одговоре на задатке који буду пред њима.

Припадници Републичке управе цивилне заштите Републике Српске учествовањем на овој обуци показали су висок ниво спремности, одговорности и оспособљености  да и одговоре на изазове трагања и спасавања из рушевина.

Aлбум са фотографијама (118) можете погледати ОВДЕ!