Završena obuka pripadnika Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske za spasavanje na vodi pod nazivom „Rescue 3“ kroz projekat „EU za bolju civilnu zaštitu – izgradnja kapaciteta i priprema Bosne i Hercegovine za Mehanizam civilne zaštite Evropske Unije“

U sklopu obuke „Rescue 3“, projekta „EU za bolju civilnu zaštitu – izgradnja kapaciteta i priprema Bosne i Hercegovine za Mehanizam civilne zaštite Evropske Unije“, u saradnji sa Minstarstvom unutrašnjih poslova – Ravnateljstvom civilne zaštite Republike Hrvatske i Asocijacije za upravljanje rizicima „Azur“, koja je i zvanično završena danas, održana je pokazna viježba za medije. Na vježbi su svi učesnici pokazali vještine koje su stekli tokom obuke.

Kroz radni paket 2 pod nazivom „Obuka za interventne i spasilačke jedinice“, spasioci Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske prošli su obuku i danas su polagali završni test obuke „Rescue 3“ za spasavanje na vodi i pod vodom, kako bi dobili sertifikate da su prošli navedenu obuku. Pripadnici Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske pokazali su veliku spremnost i umijeće, a prije svega srčanost u želji za znanjem i prihvatanjem vještina za spasavanje ljudskih života.

Od sutra kroz isti projekat i isti radni paket kreće nastavak obuke za „USAR“ tim – obuka za traganje i spasavanje iz ruševina.
Do sada su naši pripadnici prošli i obuku upravljanja kampovima – kamp menadžment. Za kraj projekta planirana je i velika pokazna vježba koja će se krajem septembra održati u Banja Luci.