Завршена обука припадника Републичке управе цивилне заштите Републике Српске за спасавање на води под називом „Rescue 3“ кроз пројекат „ЕУ за бољу цивилну заштиту – изградња капацитета и припрема Босне и Херцеговине за Механизам цивилне заштите Европске Уније“

У склопу обуке „Rescue 3“, пројекта „ЕУ за бољу цивилну заштиту – изградња капацитета и припрема Босне и Херцеговине за Механизам цивилне заштите Европске Уније“, у сарадњи са Mинстарством унутрашњих послова – Равнатељством цивилне заштите Републике Хрватске и Асоцијације за управљање ризицима „Азур“, која је и званично завршена данас, одржана је показна вијежба за медије. На вјежби су сви учесници показали вјештине које су стекли током обуке.

Кроз радни пакет 2 под називом „Обука за интервентне и спасилачке јединице“, спасиоци Републичке управе цивилне заштите Републике Српске прошли су обуку и данас су полагали завршни тест обуке „Rescue 3“ за спасавање на води и под водом, како би добили сертификате да су прошли наведену обуку. Припадници Републичке управе цивилне заштите Републике Српске показали су велику спремност и умијеће, а прије свега срчаност у жељи за знањем и прихватањем вјештина за спасавање људских живота.

Од сутра кроз исти пројекат и исти радни пакет креће наставак обуке за „USAR“ тим – обука за трагање и спасавање из рушевина.
До сада су наши припадници прошли и обуку управљања камповима – камп менаџмент. За крај пројекта планирана је и велика показна вјежба која ће се крајем септембра одржати у Бања Луци.