Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske posjetio područje zahvaćeno požarima u Višegradu

Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske gospodin Milan Novitović, posjetio je danas područje zahvaćeno požarom u opštini Višegrad, i zajedno sa pilotima Helikopterskog servisa Republike Srpske izvršio izviđanje terena zahvaćenog požarom. U okviru posjete vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske sastao se sa gradonačelnikom opštine Višegrad gdje je razgovarao o situaciji na terenu i daljim koracima koji će doprinijeti saniranju požara.

  • U slučaju da dođe do širenja požara tražićemo pomoć kolega iz Srbije i susjednih opština. Već su u pripravnosti šumska gazdinstva Sokolac i Rogatica, a u slučaju da ne uspijemo da stavimo požar pod kontrolu aktiviraćemo sve jedinice Civilne zaštite. Kolege iz Srbije su u pripravnosti, obaviješteni su o požaru. Radi se o tromeđi Srebrenica-Višegrad-Bajina Bašta. Za sada je sve pod kontrolom – rekao je Milan Novitović, vršilac dužnosti direktora Republiče uprave civilne zaštite.