Вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске посјетио подручје захваћено пожарима у Вишеграду

Вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске господин Милан Новитовић, посјетио је данас подручје захваћено пожаром у општини Вишеград, и заједно са пилотима Хеликоптерског сервиса Републике Српске извршио извиђање терена захваћеног пожаром. У оквиру посјете вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске састао се са градоначелником општине Вишеград гдје је разговарао о ситуацији на терену и даљим корацима који ће допринијети санирању пожара.

  • У случају да дође до ширења пожара тражићемо помоћ колега из Србије и сусједних општина. Већ су у приправности шумска газдинства Соколац и Рогатица, а у случају да не успијемо да ставимо пожар под контролу активираћемо све јединице Цивилне заштите. Kолеге из Србије су у приправности, обавијештени су о пожару. Ради се о тромеђи Сребреница-Вишеград-Бајина Башта. За сада је све под контролом – рекао је Милан Новитовић, вршилац дужности директора Републиче управе цивилне заштите.