COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 3.6.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 521 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 27 лица, од којих је петоро млађе, једанаесторо средње и једанаесторо старије животне доби. Ради се о 16 лица мушког и 11 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, по троје лица је из Котор Вароши и Теслића, по двоје из Бијељине, Добоја, Кнежева, Лакташа и Требиња, те по једно из Бања Луке, Брода, Зворника, Лопара, Модриче, Мркоњић Града, Пала, Рибника, Сокоца, Хан Пијеска и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је девет смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је двоје из Угљевика, те по једно из Шамца, Теслића, Козарске Дубице, Лакташа, Шипова, Котор Вароши и Требиња.

До сада су у Републици Српској потврђена 64133 случаја вируса корона, а преминуло je 3710 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравилo 46277 лица, а тестирано је 276451.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 227 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 105, а у осталим болницама 122. На респиратору је 39 лица (22 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 17 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 1936 лица, а надзор је завршен код 191109.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.