COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 2.6.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 455 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 20 лица, од којих је једно млађе, једанаесторо средње и осморо старије животне доби. Ради се о седморо лица мушког и тринаесторо женског пола.


Према мјесту пребивалишта, по троје лица је из Бања Луке, Добоја и Котор Вароши, двоје из Приједора, те по једно из Бијељине, Брода, Гацка, Градишке, Дервенте, Кнежева, Козарске Дубице, Лакташа и Фоче.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је пет смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима старије животне доби из Котор Вароши, Приједора, Зворника, Бијељине и Бања Луке.

До сада je у Републици Српској потврђенo 64106 случајевa вируса корона, а преминуло је 3701* лице, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравилo 46215 лица, а тестирано је 275930.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 256 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 112, а у осталим болницама 144. На респиратору је 39 лица (17 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 22 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 2104 лица, а надзор је завршен код 190911.

*Напомена: Дана 1. 6.2021. године, накнадно је пријављен један смртни случај, који се десио у претходних неколико дана (лице из Приједора).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.