COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 2.6.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 455 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 20 lica, od kojih je jedno mlađe, jedanaestoro srednje i osmoro starije životne dobi. Radi se o sedmoro lica muškog i trinaestoro ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, po troje lica je iz Banja Luke, Doboja i Kotor Varoši, dvoje iz Prijedora, te po jedno iz Bijeljine, Broda, Gacka, Gradiške, Dervente, Kneževa, Kozarske Dubice, Laktaša i Foče.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima starije životne dobi iz Kotor Varoši, Prijedora, Zvornika, Bijeljine i Banja Luke.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64106 slučajeva virusa korona, a preminulo je 3701* lice, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 46215 lica, a testirano je 275930.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 256 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 112, a u ostalim bolnicama 144. Na respiratoru je 39 lica (17 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 22 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2104 lica, a nadzor je završen kod 190911.

*Napomena: Dana 1. 6.2021. godine, naknadno je prijavljen jedan smrtni slučaj, koji se desio u prethodnih nekoliko dana (lice iz Prijedora).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •