COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 29.5.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 537 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 48 lica, od kojih je 6 mlađe, 24 srednje i 18 starije životne dobi. Radi se o 23 lica muškog i 25 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, šestoro lica je iz Gacka, petoro iz Zvornika, četvoro iz Banja Luke, po troje iz Bijeljine, Kozarske Dubice, Laktaša i Sokoca, po dvoje iz Doboja, Kotor Varoši, Teslića, Ugljevika i Šamca, te po jedno iz Bratunca, Broda, Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa, Modriče, Petrova, Prijedora, Prnjavora, Foče, Čelinca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je devet smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima srednje i starije životne dobi od kojih je dvoje iz Kotor Varoša, te po jedno iz Ugljevika, Bijeljine, Bratunca, Šamca, Modriče, Petrova i Laktaša.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 64034 slučaja virusa korona, a preminulo je 3676 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 45923 lica, a testirano je 274452.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 295 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 123, a u ostalim bolnicama 172. Na respiratoru je 37 lica (21 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 16 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2894 lica, a nadzor je završen kod 192369.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.