COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 30.5.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 237 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 11 лица, од којих је петоро средње и шесторо старије животне доби. Ради се о четворо лица мушког и седморо женског пола.


Према мјесту пребивалишта, по троје лица је из Бања Луке и Кнежева, те по једно из Бијељине, Прњавора, Рибника, Челинца и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је девет смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима старије животне доби од којих је по двоје из Добоја, Котор Вароши и Лакташа, те по једно из Калиновика, Градишке и Мркоњић Града.

До сада je у Републици Српској потврђенo 64045 случајевa вируса корона, а преминулo je 3685 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 45936 лица, а тестирано је 274779.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 282 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 117, а у осталим болницама 165. На респиратору је 34 лица (21 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 13 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 2895 лица, а надзор је завршен код 192369.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.